Kúpiť ergometer – e-shop

Sprievodca výberom
ergometrov


Ergometer  >  Intervalový tréning na ergometri

Intervalový tréning na ergometri

Poradíme vám, ako na ergometri trénovať naozaj efektívne a ako si rapídne zvýšiť fyzickú kondíciu

Intervalový tréning je novým receptom na rýchle a efektívne spaľovanie tukov. Môžete zabudnúť na hodiny behania alebo jazdenia na bicykli. Vyskúšajte intervalový tréning a zahrňte do neho aj jazdu na ergometri, elektronicky ovládanom eliptickom trenažéri.

Základom intervalového tréningu je aeróbna aktivita. To je taká pohybová aktivita, ktorá vyžaduje zvýšený prísun kyslíka dlhšie. Aeróbny tréning je však celkom preceňovaný, čo sa týka spaľovania tukov. Napospol vedie hlavne k zvyšovaniu fyzickej kondície, čo samozrejme nie je na zahodenie, ale ak chcete schudnúť...

Čo je intervalový tréning?

Je to telesná aktivita, ktorá zahŕňa krátke intenzívne fyzicky náročné výkony. Vysoká intenzita sa strieda v intervaloch s oddychovou časťou, ktorá môže zahŕňať úplný odpočinok a / alebo nižšiu intenzitu aktivity.

Takouto záťažou trénujeme predovšetkým tempo, rýchlosť a vytrvalosť. Musí však byť dobre naplánovaný, alebo riadený profesionálnym fitness trénerom.

Intervalovým tréningom docielite zrýchlenie metabolizmu, ktoré môže trvať celý deň alebo aj dlhšie. Dochádza k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov, proces spaľovania naštartovaný intervalovým tréningom potom trvá po zvyšok dňa, hoci už sedíte doma pri počítači. Telo vďaka zrýchlenému metabolizmu stále intenzívne spaľuje.

Ergometer je ideálny fitness stroj na intervalový tréning - je šetrný ku kĺbom, meria tepovú frekvenciu a stráži tak aeróbnu hladinu vašej fyzickej aktivity. Aký kúpiť domov?

Lacný ergometer na doma - inSPORTline Denver

Za skvelú cenu kúpite obľúbený a podľa recenzií majiteľov aj kvalitný ergometer Denver. Za americkým názvom sa skrýva elektronicky ovládaný eliptical určený na aktívne cvičenie. Je vybavený prehľadným computerom zobrazujúcim všetky dôležité tréningové informácie ako napr. čas, rýchlosť, vzdialenosť, kalórie, tepovú frekvenciu, výkon.
Systém BeltDrive zaisťuje tichý a plynulý chod tohto stroja. Má merač tepu na držadlách, ale presnejší je dodávaný hrudný pás. Užívatelia oceňujú predovšetkým elektronicky ovládané prispôsobenie sa záťaže aktuálnemu tepu a tiež tichý chod, toľko vyžadovaný pre domáce fitness stroje.

Zdieľajte článok



Odporúčame ergometre






Ďalšie novinky

Prepojte ergometer s tabletom, jazdite a bavte sa!

Keď sa ľudia vyjadrovali k tomu, prečo svoj ergometer využívajú nedostatočne, uvádzali väčšinou, že jazda na ňom je neuveriteľne nudná. Niekdajšie stroje mali len obmedzené funkcie. Doba sa však mení priam závratne a súčasné modely toho ponúkajú naozaj veľa.

Sú lepšie bicykle a ergometre, alebo beh?

Mnohé internetové fórum rieši, či je lepšia cyklistika, alebo behanie. Vyjadrujú sa k tomu rekreační aj profesionálni športovci. Isté je, že šport má byť predovšetkým zábavou, a tak by mal byť všestranný.

všetky novinky