Kúpiť ergometer – e-shop

Sprievodca výberom
ergometrov


Ergometer  >  Ergometre sú dobrou voľbou aj pre užívateľov s vyššou váhou

Ergometre sú dobrou voľbou aj pre užívateľov s vyššou váhou

Pán František uviedol v recenzii, že je priestorovo výrazný človek so 180 kilogramami váhy. Chcel sa však zapojiť do fyzickej aktivity bez toho, aby pri tom ohrozil svoje zdravie. Zvolil recumbent - robustný ergometer - a so svojou voľbou je spokojný.

Pán František začal na recumbente cvičiť veľmi rozumne, to znamená ráno aj večer po 15 minútach. Potvrdil, že táto "potná kúra" skutočne funguje.

Hlavnou prednosťou všetkých ergometrov je elektronické ovládanie záťaže, takže sa plynulo prispôsobí vašej aktuálnej tepovej frekvencii. Sú preto výborné na rehabilitačné cvičenie a udržanie kondície v akomkoľvek veku. Majú variabilné programy a cvičenie tak rýchlo ubieha. K tomu sa vyjadrujú aj ďalší užívatelia v recenziách, konkrétne tak, že kým na mechanicky ovládaný stroj vešali bielizeň, na ergometri napodiv jazdia denne a celú rodinu to baví!

Zásadné je však správne nastavenie ergometra. Každý si sedadlá a riadidlá prispôsobí svojej postave aj váhe, dĺžke horných a dolných končatín.

Postup cvičenia na ergometri

Postup cvičenia na ergometri je rovnaký pre všetky váhové kategórie. Začína sa rozcvičkou, strečingom. Používajte prednastavené programy ergometra a cvičte pravidelne, napríklad 3× týždenne po polhodine (podľa individuálnych potrieb a možností). Menšiu záťaž postupne zvyšujte. Na záver sa opäť ponaťahujte a uvoľnite svaly.

A ešte jedna recenzia, tentoraz na rotoped inCondi, ktorý prepojíte s tabletom a vďaka tomu jazdíte akoby v reálnom svete, po horách, veľkomestách a podobne. "Nie je potrebné sa rozpisovať, proste výborná voľba pre tréning celej rodiny. Je to zvláštne, ale oproti mechanickým strojom je jazda na tomto zábava."

Zdieľajte článok



Odporúčame ergometre






Ďalšie novinky

Prepojte ergometer s tabletom, jazdite a bavte sa!

Keď sa ľudia vyjadrovali k tomu, prečo svoj ergometer využívajú nedostatočne, uvádzali väčšinou, že jazda na ňom je neuveriteľne nudná. Niekdajšie stroje mali len obmedzené funkcie. Doba sa však mení priam závratne a súčasné modely toho ponúkajú naozaj veľa.

Sú lepšie bicykle a ergometre, alebo beh?

Mnohé internetové fórum rieši, či je lepšia cyklistika, alebo behanie. Vyjadrujú sa k tomu rekreační aj profesionálni športovci. Isté je, že šport má byť predovšetkým zábavou, a tak by mal byť všestranný.

všetky novinky